Kompaktreoler til magasin 34

Arkivets magasiner nyindrettes

3. 12. 2021 - 12: 49
Kompaktreoler giver plads til flere arkivalier

To magasiner i Faxe Kommunes Arkiver står foran en tiltrængt 'makeover'. De skal indrettes med kompaktreoler, der både sikrer arkivaliernes opbevaring stabile forhold og giver mere plads til de mange kommunale papirarkivalier, som er opstillet her.

Det er et stort projekt at flytte rundt på arkivalier uden at bringe uorden i arkivrækker og -serier. Først skal rummene tømmes. Arkivalierne skal midlertidigt opstilles i andre rum. Når kompaktreolerne ankommer skal de samles - opbygningen af grundlaget, som reolvognene skal køre på, og konstruktion af reolerne tager ca. et par uger.

Så kommer der gang i magasinstyringen, når arkivalierne skal flytte ind i de nye reoler og lande i samme orden og rækkefølge, som de stod i før.

Hvis alt spiller uden uforudsete forsinkelser, forventer vi at være på plads i anden halvdel af februar 2022.

Ekspedition med forsinkelser
Indtil alt er på plads, kan det ikke undgås, at ekspedition i arkivalier fra de to magasinrum vil blive påvirket. I stedet for at lukke helt for ekspedition i perioden, bestræber vi os på at kunne opretholde ekspedition på nødblus. Det kan betyde, at du vil opleve forsinkelser og ventetid, hvis du ønsker adgang til arkivalier, der er omfattet af projektet.